• Checkpoint - špagety
    Na checkpointe vás organizátori privítali takouto chuťovkou:
  • Nápoveda
    Po hodine si môžete prísť vypýtať dupľu, ktorá bude viac "al dente".
  • Riešenie
    Špagety rozoberieme, očistíme od kečupu, oleja a iných pochutín. Na každej špagete sú niektoré úseky ofarbené tmavou fixkou. Každá špageta má jeden koniec svetlý a druhý zafarbený, pričom tieto koncové tmavé pruhy sú rôzne dlhé. Rozložíme špagety pod seba a zoradíme ich podľa dĺžky zafarbeného konca, t.j. na kraji nám vznikne "kalibračný" trojuholník a na zvyšku špagiet čítame slovo "ÚŽINY". Následne ešte nevyhodíme tanierik, ale sa pozrieme na jeho spodnú stranu, kde je nálepka s upresnením, že šifra sa nenachádza priamo na vylúštenej ulici, ale nejakých 200m odtiaľ.

Diskusia je uzatvorená a nie je možné vkladať nové príspevky.

Matúš (TrePe tím)

5.6.2018 13:45
Keď som si ráno ako posledné pridal do vaku tri prázdne sáčky, myslel som si že je to na ochranu mobilu pred dažďom. Fakt ma nenapadlo, že ich použijem na pranie špagiet. Život je plný prekvapení.

TrePe

4.6.2018 21:23
Neochvejna zvedavost, ako sa toto vyraba, nakoniec vyustila k myslienke, ze to orgovia nafarbili (urcite jedlou...) farbou na spagety. Snad to nikto nejedol ;)
Povzbudila nas informacia, ze sme zevraj boli prvi, co si to oplachli v umyvadle ;)

Anino (Mimo a riadne)

4.6.2018 07:53
Krása :) Tiež jedna z pamätných vecí tohtoročného brieždenia.

Martin (TBC diskotéka)

3.6.2018 13:13
Zagebrili sme sa, ale UZINY sme po chvili identifikovali. Horsie to bolo na mieste - na Uzinach (resp. Alstrovej) su dve trafostanice. Jedna - ta vacsia - je sucastou vodarenskeho objektu, ktoreho horna brana bola cca. 180-190m od "stredu ulice". Nastastie sa nad nami tim Vcelku v poho zlutoval a nasmeroval nas k tej spravnej trafostanici na Uzinach - na Alstrovej, ktora bola podla mjoho GPS cca. 220m od "stredu ulice".