• Šifra č.10 - Tetris
  • Nápoveda
    (26.) DMTR (10.) spravil tri kroky doľava a spadol.
  • Riešenie
    Jednotlivé dieliky predstavujú mená z kalendára - čísla okolo nich sú deň a mesiac menín. Do mien treba doplniť niektoré písmená. Tieto sú vždy niektoré z "E, O, N, A". Podľa doplnených písmen sa daný dielik otočí resp. posunie v hracej ploche a spadne dole, ako v klasickom tetrise. Keď zaplníme celý riadok, prečítame ho. Dostaneme tajničku "NAPISTE KOD DISNEYLAND".

Diskusia je uzatvorená a nie je možné vkladať nové príspevky.

Malic (Prizdisraci)

5.6.2018 13:29
Tato sifra nam vyhrala tento rocnik. Trvala presne 2s :) vdaka totalke. Ako sa ukazalo lustit za jazdy lahsie z napovednych sifier bolo klucove. Zjavne tu timy travili hodne casu

Anino (Mimo a riadne)

4.6.2018 07:52
Ako nám to toho roku tieklo, tak sme poriadne nestíhali nápovedné šifry - keď sme prišli na desiatku, mali sme len jednu, tak sme rovno vzali nápovedu, nech nám to na voľačo bude a s ňou to celkom išlo, aj keď asi by to išlo aj bez nej. Voľačo sme skonili, takže "NAPISTE KOD" sme nenašli, ale ten DISNEYLAND stačil. :)

Laco (Vcelku v poho)

3.6.2018 22:14
Tuto sme sa duševne pripravili, že pred checkpointom bude určite hustá aspoň trojkroková šifra, tak čo tak vyriešiť radšej ešte dve nápovedy a zobrať totálku. Po aplikácii prvej a prečítaní nápovedného textu sme však odsimulovali tetris na štvorčekovom papieri skôr, než druhá polovica tímu dodala chýbajúce dve nápovedy. Pekná šifra.