Brieždenie

NOVÁ ŠIFROVAČKA V BRATISLAVE, 9.6.2012

4 - Kruh

Zadanie

Pozdĺž Strmej ulice bolo rozvešaných 20 papierov s jednotlivými časťami zadania. Mierny "podraz" bol v tom, že jednotlivé kusy zadania neboli tak úplne v poradí (č.7 bolo hneď na začiatku radu).


Zadanie v pdf formáte

Pre zobrazenie nápovedy alebo riešenia šifry kliknite na príslušný nadpis nižšie.

Nápoveda

Riešenie

Diskusia

14.06. 11:11 Lydka No, rozdiel by sme si možno všimli, keby sme tie obrázky medzi sebou porovnávali. Ale keďže to bolo umiestnené na schodoch (a nesmeli sme sa vracať), kde len pozrieš, čo tam je a zapíšeš, tak sa ťažko určuje rozdiel. Ale evidentne sme tým v pohode aj s inými tímami prešli, takže pohoda :-)
13.06. 15:08 Tono (Leporelo) U nas videli oranzovu vsetci, asi aj preto, ze nas hned pri prvom obrazku napadla rubikovka. Takze dole stacilo len precitat. Inak velmi pekne umiestnena sifra, pacila sa.
12.06. 09:04 Danka (org) Ano, slaby rozdiel medzi cervenou a oranzovou si uvedomujeme. V pdf verzii to vyzeralo ok, az po vytlaceni a zalaminovani sme zistili ze ta oranzova je hodne tmava. Bohuzial uz bolo dost neskoro s tym nieco riesit, takze po kontrolnej neobjektivnej vzorke (mne to splyva s cervenou, Kesy aj MisoF tvrdia ze to vidia v pohode) sme sa rozhodli to zaradit.
11.06. 15:31 Lydka (Drahoš) My sme spojitosť s rubikovkou mali hneď. Ale riešenie v niektorých písmenkách nesedlo. A sadlo až vtedy, keď sme si povedali, že asi tá červená bude v tomto prípade oranžová. Obrázky sme si aj vyfotili a kontrolovali a stále sa nám zdalo, že je to červená. A to všetky dievčatá v tíme rozoznáme rozdiel medzi červenou a oranžovou :-)
11.06. 10:28 Anino (Mimo a riadne) Pri horskom sme nasadli na 207 a ona odbočila a po Pražskej a Štefánikovej prešla na Mierko. Tak sme si povedali, že cez tunel je to najbližšie. Električky majú výluku a je tam síce odrádzajúca dopravná značka, ale dovolili sme si ignorovať... :) Tipujem, že tunel je otvorený stále.
11.06. 00:27 Kesy (org) Anino: ani neviem, ze by hore odklanali trolejbusy. Ako ten odklon vyzeral? A to fakt otvorili tunel? To som si fakt nechal ujst otvoreny tunel?:)
10.06. 23:49 mišof Inak ja som s oranžovou vs. červenou nemal najmenší problém. Asi je to jedna z takých dvojíc, u ktorých to niektorí ľudia vidia a niektorí nie. A ešte pre zaujímavosť, aspoň 4 tímy už pri pohľade na prvý obrázok (kruh 7, má oranžovú) nahlas prišli na to, že tie farby už niekde videli :)
10.06. 23:47 mišof Anino: Kým som ešte bol hore pri pokynoch, som tímom hovoril, že ak pôjdu po schodoch hore, tak trestom za to je to, že pôjdu po schodoch hore :)) takže všetko je OK, boli ste adekvátne potrestaní :)
10.06. 23:03 Anino (Mimo a riadne) Odklonili nám trolejbus a tak sme prešli cez tunel a k Strmej dorazili zospodu. A to, že Strmou môžeme ísť len nadol sme sa dozvedeli až hore :)
10.06. 22:03 Dero (kRUtýM) Oranžová a červená si byly až moc podobné, ale jinak nám dělalo největší potíže uvědomit si spojitost s rubikovkou. Ztracených patnáct minut. Ale strmá cesta je moc hezká, díky.
10.06. 20:48 majo najprv som myslel,ze to bude nieco s kockou, ale potom sme ju vyradili z hadania, lebo farby na zadaniach vyzerali rovnako, cervena a oranzova boli skoro identicke. tak sme mysleli, ze tam ziadna oranzova nie je
10.06. 20:22 Bea Mozno vacsi kontrast medzi oranzovou a cervenou by nebol vadil, ale tiez pekna sifra.
Diskusia je uzavretá, nové príspevky už nie je možné pridávať.