Brieždenie

NOVÁ ŠIFROVAČKA V BRATISLAVE, 9.6.2012

5 - Lýceum

Zadanie

Zadanie v pdf formáte

Na tomto stanovišti dostali tímy aj terénnu mapu okolia Petržalky, ktorá bola potrebná pre presuny na ďalšie stanovištia.

Pre zobrazenie nápovedy alebo riešenia šifry kliknite na príslušný nadpis nižšie.

Nápoveda

Riešenie

Diskusia

29.06. 11:44 Fricco (frikulín) P.S. Vyřešil někdo z týmů tu pomocnou šifru "pomník"? U nás jakýsi chvilkový pokus byl, ale bez fotošopu v kapse;) mi to přišlo skoro nereálné
29.06. 11:42 Fricco (frikulín) Pěkná šifra. Ovšem...nemáme tablet. Nemáme internet v chytrém telefonu. Nemáme (nikdo z týmu) ani chytrý telefon a jsme na to celkem hrdí...vlastně jsme celkem old-school tým a tato šifra nás vytrestala za lenost, že UŽ nenosíme náš old school Rozum do kapsy. Naštěstí naše Bratislavská sekce znala non-stop knihkupectví Panta Rei a dokonce i ten bunkr, takže po stříhací a dohledávací anabázi už to šlo samo - až na tu časovou ztrátu.
13.06. 15:14 Tono (Leporelo) Pekna timova sifra, trochu nas akurat otravoval ten lietajuci vrtulnik. Objavili sme tu chybu v madarskej vlajke v starsej verzii chlyftymackych pomocok :) To, ze BS8 je cele riesenie, sme zistili len nahodnym pohladom do mapy, lebo pri jej odovzdavani sme dostali instrukcie, ze ju nebudeme potrebovat pri tejto sifre, az neskor.
11.06. 16:21 Lydka (Drahoš) Karel: Asi máš lepší kalendár. Tiež v českom mám slovenské mená. Dokonca som v kalendári mala aj mapku Európy. Chýbala nám len znalosť vlajok, tie som v kalendári už nemala :(
11.06. 12:19 Mio (Mas chleba?) Strasne nas zmiatli tie ostatne farby - BS8 sme povazovaly za hint k dalsiemu rieseniu, nenapadlo nas ze uz to je riesenie, tak sme na tom zakvasili az do konca.
10.06. 23:36 Karel (Spící Volové) V návaznosti na moji poznámku u 3.šifry ještě dodávám, že jsem konečně uplatnil i to, že mám na konci diáře mapu Evropy :-)
10.06. 22:10 Dero (kRUtýM) Hezká šifra, ale celkem přímočará a po nalezení digitální mapy Evropy v tabletu i jednoduchá co do poznávání jednotlivých států. Následný přesun stál za to, ale to je jiná historka... ;)
10.06. 20:24 Bea Velmi pekna komplexna sifra, kazdy v time mal co robit, chlapi priradovali staty, trvalo, kym zistili, ze jeden stat tam ma vsetky svoju sucasti, ale tieto pozorovania prisli tak casom. Dalsi clovek priradoval farby a posledny vyfarboval tabulku.
Diskusia je uzavretá, nové príspevky už nie je možné pridávať.