Briezdenie 2016

Brieždenie 2016

4. júna 2016, Bratislava a okolie

FAQ

Čo za hru to organizujete?

Brieždenie je šifrovacia terénna hra. To znamená, že sa odohráva vonku a šifruje sa pri tom. Obyčajne to funguje tak, že dostanete nejakým spôsobom zakódovanú správu. Ak prídete na to, ako správu odkódovať, dozviete sa z nej polohu ďalšej správy. Správa môže byť na papieri, môže to byť nejaký predmet, môže to byť vysielanie v televízii alebo hocičo iné. Ak si chcete spraviť lepší obraz, pozrite sa na stránky predchádzajúcich ročníkov 2012, 2013, 2014, 2015, prípadne iných šifrovacích hier.

To znie veľmi intelektuálne, nebudeme mať problém?

Hru sa snažíme robiť tak, aby si ju užili aj úplní začiatočníci. Určite je dobré, ak vám to aj trocha páli, ale nie je to len o tom. Častokrát rozhoduje aj to, ako viete spolupracovať v tíme, orientovať sa v meste či teréne.

Je potřeba mít v týmu Slováka anebo bude hra zvládnutelná i pro Čechy?

Mať Slováka v tíme môže byť výhodou, ale aj čisto český tím s Krátkym slovníkom slovenského jazyka by nemal mať žiaden výraznejší problém.

Máme potomstvo, ktoré nemôže byť samé a chodiť tiež ešte nedokáže 12 hodín v kuse. Čo odporúčate?

Ak chcete šifrovačku poňať ako rodinný výlet aj s deťmi, tak kým vám nezačnú plakať riešenie v morseovke, je to v poriadku. Trasa hry by mala byť tento rok vhodná aj pre kočíky.