Briezdenie 2013
Šifrovačka na Deň detí? Prečo nie…1.6.2013 v Bratislave

Tímová sekcia

neprihlásený tím
Login
Nadácia SPP
Za podpory grantu Nadácie SPP
start 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 A B C D E F G
Mapa stanovíšť, Štatistika čerpania nápovedy

Štart - aktivity k MDD

Zadanie

Milé tímy,
v rámci dnešného Dňa detí sme si pre vás pripravili päť aktivít. Za splnenie každej z nich dostanete do Tímovej karty pečiatku. Vašou úlohou je získať aspoň 4 rôzne pečiatky. Keď ich získate, choďte aj s Tímovou kartou naspäť k registračnému stolíku. Počas plnenia aktivít sa môžete ľubovoľne deliť a spolupracovať s inými tímami, ak uznáte za vhodné.
Aktivity sú nasledovné:
Céčka
V obálke ste našli 5 céčok a 10 lístočkov s názvom vášho tímu. Vašou úlohou je poraziť aspoň 5 ďalších tímov vo vzájomnom céčkovom súboji. Môžete si vybrať z dvoch hier. V prvom type hry tímy striedavo šťuchajú do céčok s cieľom trafiť súperove céčka. V druhom type hry tímy hádžu céčka čo najbližšie k hrane, avšak bez toho aby sa céčka steny dotkli. Porazený tím odovzdá lístoček s názvom svojho tímu víťaznému tímu. Pečiatku získate pri registračnom stolíku po odovzdaní 5 rôznych lístkov s menom tímu.
Pexeso
Vo vyznačenom priestore nájdete na zemi rozsypané pexesá. Vašou úlohou je nájsť dve kartičky, ktoré kódujú to isté slovo. Je zakázané kartičky premiestňovať a držať v ruke viac ako jednu kartičku na tím - jedinou výnimkou je stav, keď ste si istí, kde sa nejaký pár nachádza, v tom prípade si môžete vziať obe kartičky. Pečiatku obdržíte po tom, čo jeden pexesový pár donesiete k registračnému stolíku.
Bublifuk
Táto aktivita je aspoň pre 2 členov tímu. Je potrebné priniesť si bublifuk, ktorý ste dostali. Jeden člen tímu (ten s bublifukom) dostane od organizátora na mieste jedno slovo. Tento člen musí toto slovo preniesť k zvyšným členom len za pomoci bubliniek vyfúknutých z bublifuku. Keď zvyšok tímu pochopí správne slovo a diskrétne ho nahlási organizátorovi, dostane do Karty tímu pečiatku.
Krúžky
Máte k dispozícii 4 krúžky, ktoré budete hádzať na pripravené kolíky. Vašou úlohou je hodiť na kolíkoch platné písmeno anglickej abecedy v Braillovom písme. Keď sa vám to podarí, dostanete od prítomného organizátora pečiatku.
Guma
Táto aktivita je pre 3 členov tímu (je povolené spájanie tímov). Jeden člen tímu musí zaskákať štandardnú zostavu na gume. Keď sa to skákajúcemu členovi podarí, dostane od prítomného organizátora pečiatku.

Nápoveda

Riešenie

Diskusia

Táto diskusia je už uzatvorená, nie je možné pridávať ďalšie príspevky.
02.06.2013 22:15 TrePe V kruzkoch som stale mieril na lave zadne a raz som trafil lave stredne a druhy raz prave zadne, takze z toho bolo I ;)
02.06.2013 21:54 mišof (Organizátor) V krúžkoch bolo samozrejme najpopulárnejšie A, bolo pár B a I, ale pamätáme si aj po jednom (3-krúžkovom!) D a O. Hodil ešte niekto niečo iné? :)
02.06.2013 21:52 mišof (Organizátor) V pexese bolo asi 30 päťpísmenných slov, každé 4x: ak sa dobre pamätám, boli to čísla, morse, Braille a semafor. Niektoré slová boli mrchy a podobali sa na seba :)
02.06.2013 21:48 TrePe Pexeso sme vynechali, ale asi viacerych by zaujimali sifry z neho. Vdaka.